Yerel Medya Güç Birliği Platformundan Başkan Ali Demirçalı’ya “Medyada Çifte Standart” Tepkisi
Yerel Medya Güç Birliği Platformundan Başkan Ali Demirçalı’ya “Medyada Çifte Standart” Tepkisi
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın gazeteciler arasında ayrımcılık yapmasına Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan kınama geldi.
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın gazeteciler arasında ayrımcılık yapmasına Yerel Medya Güçbirliği Platformu’ndan kınama geldi.
Yerel Medya Güçbirliği Platformu, Adana’da yerel basının ekonomik zorluklar, resmi ilanlardaki kısıtlama, özlük hakları ve daha birçok problemden dolayı kapanma aşamasına geldiği bir dönemde Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın yerel medyada çifte standart olarak algılanan uygulamasını sert dille kınadı.
Yerel Medya Güçbirliği Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada Yerel Medyanın kentin gözü, kulağı ve sesi olduğu belirtilerek kentte yayın yapan yerel basılı gazeteler ile internet medyasının, özellikle de Yerel Yönetimler tarafından hakkaniyet ölçüsünde desteklenmesi gerektiği kaydedildi.
GÖRÜNTÜLÜ, SESLİ, BASILI VE İNTERNET MEDYASI BİRBİRİNİ TAMAMLAR
Teknolojinin gelişmesiyle internet medyasının da geliştiğine dikkat çeken Yerel Medya Güçbirliği Platformu, “Görüntülü, Basılı, Sesli ve İnternet medyası birbirini tamamlıyor. Özellikle yerel medya mecraları, halkın gözü kulağı olmasının yanı sıra, sesi olma konumundadır. Tüm mecralarda yayın yapan Gazete, TV, Radyo ve Multi medya (İnternet) zor şartlarda görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Bu iletişim mecralarının en büyük sıkıntısı ekonomik bağımsızlıktır. Ekonomik bağımsızlık ise, en önce halkın vergileriyle halka hizmet veren Yerel Yönetimlerin hakkaniyet ölçüsünde medya mecralarına destek vermesiyle sağlanabilir” dedi.
BAŞKAN DEMİRÇALI’NIN 4 TV VE 15 RADYODA ORTAK YAYINI DOĞRU AMA EKSİKTİR
Yerel yöneticilerin icraatlarını oy veren halkına anlatabilmesi için en medya mecralarına ihtiyaç duymasının normal olduğunu anımsatan Yerel Medya Güçbirliği Platformu şunları belirtti:
“ Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, son olarak icraatlarını anlatmak amacıyla 2 Uydu Yayın Lisanslı TV, 1 İnternet Lisanslı TV, 1 adet youtube kanalı ile 15 Lisanslı Radyonun yayınına katıldı. Bunun dışında kalan onlarca Youtube Kanalı, basılı gazete, onlarca internet medyası yok sayılmıştır. Maalesef Başkan Demirçalı eksik bilgilendirilmiştir.
Belirlenen mecralar doğru ancak eksiktir. Ücretli yapılan yayındaki mecralar hangi kriterler öncelenerek belirlenmiştir. Basılı gazeteler ve yeni neslin haberleşme aracı olarak görülen internet medyasının tercih edilmeme gerekçesi nedir.
Başkan Ali Demirçalı’nın danışmanları yaptığı açıklamaların derlenerek basılı gazetelere haber ilan şeklinde yer almasının sağlanmaması eksiklik değil midir? Yayının internet medyasından yayınının sağlanması daha geniş kitlelere ulaşmada önemli bir araç değil midir?
MEDYAYA HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE DESTEK BEKLİYORUZ
Özellikle Yerel Yönetimlerin halktan aldıkları vergilerle vatandaşa hizmet götürdüklerini belirten Yerel Medya Güçbirliği Platformu başta Yüreğir Belediye Başkanı AliDemirçalı olmak üzere tüm yerel yöneticileri şu çağrıyı yaptı:
“Yerel yönetimlerin, vatandaşın ihtiyaçlarını ve önceliklerini yerine getirerek hizmet etmesi beklenmektedir. Bunun için medyada yer alan farklı görüşlerin fikirlerine ihtiyaç duyar. Yerel yöneticilerin farklı seslerin farklı medya mecralarında olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın sayılı-sınırlı mecraları tercih etmesi yerine tüm medya mecralarını hakkaniyetli bir şekilde değerlendirmesi ve desteklemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Unutulmamalıdır ki; yanlış tercih yapıldığında, dışlanan medya mecraları “Üvey Evlat” statüsüne sokulmakta bu da “Hak, Hukuk ve Adalet” kavramlarına uymamaktadır. Yerel Medya Güçbirliği Platformu olarak “Size Yok, Bekleyin, İdare Edin!” söylemi karşısında “Hak, Hukuk ve Adalet” kavramlarını sıkı sıkıya savunacağımızı bildiririz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.