Sokakta Satranç Var projesi pandemi döneminin tüm kurallarına dikkat edilerek, “MASKENİ TAK, MESAFENİ KORU, HAMLENİ YAP” sloganıyla yapıldı.
Bu haberi okuduğumda çok heyecanlandım ve kimdir satranç federasyonu başkanı diye merak ettim. Çok özet olarak yazıyorum bakın kimmiş; 1962'de Sivas'ta doğan Gülkız Tulay, üniversite eğitimini işletme ve ekonomi üzerine Çukurova Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel yöneticilik hayatına, 1984 yılında aile şirketi olan KURT Grup'ta başlamıştır. Yaptığı çalışmalarla birçok ödül alan Tulay, uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol almıştır. Tarsus Zeka Satranç Kulübü, 2002 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu en üst liginde mücadelesine başarıyla devam etmektedir. Ayrıca hayatı ve yaptığı başarılı çalışmalarıyla, iş dünyasının gelişimine katkıda bulunan ve yaptıklarıyla fark yaratan 100 seçkin kadının yer aldığı "Fark Yaratan Kadınlar" kitabında yer almıştır.
Yaşadığımız pandemi sürecinde spor ile fark yaratmak da budur kanısındayım. Bu projenin oldukça anlamlı ve önemli olduğunu belirtirken başkanımızı da yürekten kutluyorum. Başkan Gülkız Tulay, proje için şunları ifade ediyor:
“Sokakta Satranç Var projesi 6 yıldır büyük bir hassasiyet ve özveri ile düzenlediğimiz bir proje. Her yıl şahit oluyoruz ki; bu ülkenin evlatları mücadeleyi seviyor. Bu yıl pandemi dolayısıyla, bu özel projeyi ‘Maskeni tak, mesafeni koru, hamleni yap’ sloganıyla, her türlü önlemi alarak düzenliyoruz. Projede, satranç sevgisi aracılığı ile herkesi maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya, bu virüse karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz. Memleketimizin dört bir yanından umudumuzu tazeleyen inanılmaz görüntüler geliyor. Şanlıurfa’da kıpkırmızı isot tarlasında mücadele eden iki kız çocuğumuzun satranç aşkı, Mardin’de biberonları ile çocuklarımızın satranca olan tutkusu, yüzyıllık çınar ağacının altında mücadele eden iki genç yüreğimiz, samanlıkların üzerine satranç masası koyan iki delikanlı çocuğumuz… Bunlar ve daha niceleri. Her yaştan sayısız satranç severin gönderdiği bu görüntüler bizi duygulandırıyor. Biz biliyoruz ki, ‘satranç için varız’ diyen herkes, bu ortak mücadelede yerini alacak, sorumluluğu üstlenecek. Yenilen, mat olan virüs olacak ve biz kazanacağız.”
Spor olgusunda yarışma boyutu tabii ki önemlidir ama spor federasyonlarının tek işlev değildir. Spor federasyonlarının toplumlarda bir çok işlevi ve sorumlulukları vardır. Bunları yaşama geçirmek ise bunun bilincinde olan spor yöneticilerinin görevidir. Tüm federasyonlarımıza örnek olması dileği ile fark yaratan kadınların çoğalması umuduyla…
MASKELİ, SOSYAL MESAFELİ VE SPOR İLE KALIN…