İşte İYİ Parti Büyükşehir Adayı Ayyüce Türkeş Taş'ın "Adana" Projeleri

Adana’nın iyi olması için yola çıktığını, Adana’nın sorunlarını bildiğini ve çözebileceklerini söyleyen Türkeş, Adana’nın gerilediğini resmi verilerle ortaya koyarken, merkezi ve yerel iktidarı da eleştirdi. 

‘’Adana İçin Çözüm Üreteceğiz’’

Adana’nın iyi olması için mücadele ettiğini vurgulayan büyükşehir belediye başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş, hazırladığı projelerinden bahsederek, Adana’nın makus talihini değiştirmek istediklerine dikkat çekti.  
Adana milletvekili olarak Adana’nın sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm üretebilecek tecrübe ve kararlılığa sahip olduğunu ifade eden Türkeş, şöyle konuştu; ‘’ Siyasi iktidarın Adana’yı ihmal etmesiyle birlikte Adana vizyonunu kaybetti. Bölgedeki çekim merkezi olma özelliği kaybolurken, halkta yoksullaşmaya başladı. Bu yüzden artık kaybedecek zaman yok. Zaman kaybetmeden ve daha fazla hasar vermeden Adana’nın bu durumdan kurtulması gerekiyor.’’

Adana’nın Sosyo-Ekonomik  Gelişimi Geriledi

Adana’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergelerine göre 2003 yılında 8. sırada iken 2021 yılında 27. sıraya düştüğünü resmi verilerle gösteren Türkeş, ‘’Yerel iktidarlar da Adana’nın gerilemesine engel olamadı. Hatta Adana’nın metropol kenti, dünya kenti, marka şehir olma potansiyeline zarar verdiler. Özellikle son beş yılda Adana’nın sorunları arttı, ulaşım kaosa, şehir çöplüğe döndü. Belediye sadece yol ve köprü yapmakla övünürken, belediye çalışanları işten atıldı, yandaş işçiler de işe alındı.’’ dedi.

 

Merkezi ve Yerel İktidarı Eleştirdi

Konuşmasına devam eden Taş, merkezi ve yerel iktidarı da eleştiri yağmuruna tuttu. Adana’yı büyük bir köy haline getirdiklerini söyleyen Taş, ‘’Adana’yı yeniden ayağa kaldırmak için bu göreve ve hizmete talip olduk. Adana ve Adanalılar bu durumu hak etmiyo. Bizde Adana’nın hak ettiğinden daha fazlası için çalışacağız.’’

Her Kesime Hitap Eden Sosyal Huzur Projelerini Anlattı

Türkeş, sosyal alanda da büyük problemler olduğunu ve bunları aşabileceklerini söyledi. Adanalıların bu alanda mağdur edilmediğini ve maruz bırakılmadığını belirten Türkeş, konuşmasına şöyle devam etti;’’Her mahallede kreş açacak, vardiyalı çalışan annelere nöbetçi kreş desteği verecek,kadın emeğini işe ve kazanca dönüştürecek şiddete maruz kalan kadınlara hukuksal ve psikolojik destek sağlayacak,engelli vatandaşlara hayatı kolaylaştıracak, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kuracak, ev işlerine destek ve ev ziyaretleri yapacak, 65 yaş ve üzeri büyüklerin deneyimlerine başvuracağız.’’.


Ayrıca Türkeş, tüm kesimleri kapsayan projelerinin olduğunu da belirterek, ‘’Yetenek yönetimi ve gençlik merkezleri ile gençlerin yanında olacak, dar gelirlilere sağlık, barınma, eğitim, gıda yardımı yapacak, çocuklu ailelere okul, kırtasiye ve beslenme yardımında bulunacak, mahalle evleri ile halkla buluşacak, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele edecek,temiz ve bakımlı bir Adana için çalışacağız.’’ Dedi.

‘’Adana’yı Kültür Merkezi Yapacağız’’ 

Konuşmasına devam eden Türkeş, Adana’nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerini de koruyacaklarını ve geliştireceklerini belirtti. Türkeş, Adana’nın yeniden kültür turizm faaliyetlerine canlılık kazandıracaklarını söyleyerek,’’Adana’nın tarihi dokusunu iyileştirecek, doğa turizmini öne çıkaracak,Kozan Kalesi gibi antik değerlerin tanıtımını hızlandıracak, geleneksel gastronomi mirasını koruyacak, Adana’ya yakışır bir kültür merkezi inşa edeceğiz.’’.

‘’Çiftçilere Tarımsal Destek Vereceğiz’’

Çiftçileri de unutmadıklarını ve tarımsal destek vereceklerini ifade eden Türkeş, ürünlere fiyat ve girdi desteği sağlayacaklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; ‘’ Ürün ekilmeden önce fiyatı açıklanacak. Piyasa gelişmelerini takip ederek, gerektiğinde fark fiyatı ve müdahale fiyatı uygulanacak. Belirli bitkisel ürünleri direkt üreticiden alarak destekleyeceğiz.Ayrıca okul çağındaki çocuklara verilecek gıdayı yerli üreticiden karşılayarak hem üreticilerimizi hemde öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz.’’

 

‘’Geleceğin Tarım Uygulama Merkezini Kuracağız’’

Türkeş, Tarıma ve tarıma dayalı sanayiye nitelikli eleman yetiştireceklerine de değinerek, ‘’Elektrik, mazot, sulama, gübre, yem ve tohum desteklerini arttıracak, hijyenik mezbaha, kesimhane, et entegre tesisleri ve küçükbaş hayvan satış alanları kuracağız.Yumurtalık ve Karataş’ta balık üretim çiftlikleri ile konserve fabrikaları kurarak, tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmaya çalışacağız. Damla sulama gibi modern sulama tekniklerini yaygınlaştıracak, geleceğin tarım uygulamaları merkezini kuracak, bu merkezde biyoçeşitlilik ve tarım teknolojileri gibi AR-GE çalışmaları yürüteceğiz.Bu çalışmalar için gerekli altyapıyı girişimcilere sunarak,kooperatifleri destekleyecek, semt pazarlarında kooperatif ürünlerini halk için uygun fiyata satacağız.’’ Dedi.