Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı

 Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu, Teşkilat Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Kurucular Kurulu üyeleri Ebubekir Yıldırım, Orhan Sucu, Güzin Yılmaz ve Hayrunnisa Nur Kabuk protokol sırasında yerlerini aldılar.

Kongrede sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulduğu gözlendi.

Divan oluşumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan, Kurucular kurulu üyesi Ebubekir Yıldırıım şu ifadelere yer verdi:

Sayın Genel Başkan Yardımcımız , Çok Kıymetli Teşkilat Bölge Koordinatörümüz,  Kıymetli İl Başkanımız, Partimizin Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyelerimiz, Farklı İllerden aramıza katılan Değerli İl Başkanlarımız, Siyasi Partilerimizin Değerli temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Değerli Başkanları ve Yöneticileri, Basınımızın kıymetli mensupları ve Partimizin kademelerinde görev alan, gelecek hareketine gönül vermiş kıymetli yol arkadaşlarımız; Hanımefendiler, beyefendiler….

Adanamızın 1. Olağan İl Kongresine Hoş geldiniz Safalar getirdiniz.

Kongremizin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor bir kez daha sizlerle birlikte olmanın haklı gururu ve mutluluğu içinde sizleri saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum….

Çok kıymetli Genel Başkan Yardımcımız, Değerli İl Başkanım,

Öncelikle, bir il ziyaretinde talihsiz bir şekilde doku zedelenmesi yaşayan ve bugün fiziken aramızda olamayan, canlı yayın üzerinden kongremizi takip eden kıymetli Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na buradan, Adana’mızdan hem selam ediyor hem de sağlık ve afiyetler diliyorum.

Değerli Yol Arkadaşlarımız,

Cahit Sıtkı Tarancı’nın MEMLEKET İSTERiM şiirine atfen,
Bizler;
Mavi gök kubbenin altında,
dalların yeşil,
tarlaların sarı,
kuşların çiçeklerin özgürce açtığı,
kimsenin derdinin olmadığı,
gönüllerde hasrete yer olmayan,
kardeşçe huzur içinde yaşanan,
sen ben farkının olmadığı,
zengin fakir ayrımının yapılmadığı ,
herkesin evinin barkının, işinin aşının olduğu, sevmenin gönülden olduğu,  tek şikayetin ise ölümden olduğu bir memleket istiyoruz.

Gelecek Partisi olarak “Bizler,
Alnımızda bir ayıp olmadan,
koltuk altında saklımız gizlimiz olmadan; bağışlanmaz suçumuzun ise sadece halkımızı ve vatanımızı sevmek olduğu bir duruş sergiliyoruz.”

Çünkü bizler; bu mümbit toprakların, Torosların ve Çukurovanın özünü,mayasını, hamurunu ruhumuzda  görüyor yeri geldiğinde; içimize sığmıyor Dadaloğlu oluyoruz. Gün oluyor memleket için dertleniyor Ziya Paşa oluyoruz. Yeri geldiğinde “ince memed” in ruhu ile bütünleşiyor  ahlaklı bir isyanla “abdi ağa”lar ile mücadele ediyoruz.

Çünkü bizler, bu toprakların yetiştirdiği her bir değeri özümüzde hissediyoruz.

Yılmaz Güneyleri, Abidin Dinoları, Orhan Kemalleri, Yaşar Kemalleri, Ahmet Seçuk İlkanları, Ferdi Tayfuru, Necmeddin Erbakanı hepsini  ruh dünyamızdan görüyoruz.

Çünkü Bizler, Yürekleri Akdeniz gibi geniş, Soluğu Afrika gibi sıcak, Göğüsleri Çukurova gibi mümbit yiğit analarımızın özünden gidiyoruz.

Değerli Misafirler;

Bizler;
Sessizce çığlık atan, bağıra bağıra susmak zorunda olan, milletimizin sesi olmaya geliyoruz.


Bizler;
Kırmadan dökmeden hiç kimseyi dışlamadan Herkesi olduğu gibi kabul ederek kucaklamaya geliyoruz.


Bizler;

Sadece iyi olmayı değil aktif iyiler olmayı tercih ediyoruz.

 

Çünkü Bizler, seferde içimizde tahammül de içimizde diyoruz.


On binlerce yıl bu topraklarda barışın sevginin medeniyetin tarihini yazmış,
milletin evlatlarıyız. Doğu batı, sağ sol, ırk ayrımı yapmadan
eşit haklarla İNSANLIK ONURUNU temel kabul eden yeni bir medeniyeti birlikte oluşturacak ve GELECEK nesillerimize;
ışık tutacak bizlerden onur ve gurur duyacakları, bir miras bırakacağız.

Tüm bunları Prof Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde  kurulan GELECEK Partisinin kadroları yapacaktır.

İnsanlarımız yoksul ve yoksun,
yolsuzluklar aldı başını gidiyor,
liyakat yok,
temel hak ve hürriyetler, özgürlükler, ayaklar altında,
adalet can çekiliyor, her şey bitti derken halkımız, GELECEK partisini göreve davet ediyor ve bitti denilen yerden tekrar başlıyoruz.

Dünde bugünde derdimizi dert bilen, en sıkıntılı zamanlarda bizleri kaderimiz ile baş başa bırakmayan görev süresinde bölgedeki tüm talepleri fazlası ile karşılayan sayın genel başkanımıza halkımız ve milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Tüm insanlarımızın gönüllerine hitap edecek bir siyasi çizgi ile kongremiz başladı.


Bu vesileyle Kongremizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.

 

Hepinize Saygılarımı Sunuyorum.”

Ebubekir Yıldırım’ın konuşmasından sonra Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile video bağlantısı yapıldı. Davutoğlu, partisinin kuruluş nedenleri ile ülkenin içinde bulunduğu zor şartları ve çözm yollarını anlattı.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Kenan Akkaya’da şu ifadelere yer verdi:

“Torosların yiğit yörük evladı genel başkanımız, Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu, Adanamızın yiğit insanları, kendi memleketlerinden göç edip, Adana’mızın bağrına yerleşmiş kıymetli hemşehrilerim, Gelecek Ailesine hoş geldiniz. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İl kongremize yapmış olduğunuz katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Genel Merkezimizden bizleri yalnız bırakmayan kıymetli partili büyüklerim Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Pulcu, Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın Hasan Hüseyin Bozok, Kurucular Kurulu üyelerimiz ve diğer illerden katılım sağlayan il ve ilçe başkanlarım, değerli siyasi parti il başkanlarım, değerli STK temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Her zaman yanımızda olan değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler, genel başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun vermiş olduğu bu onurlu görevi, Adana ve ülkemiz için layıkı ile yapmayı üstlendik. Bu yolda bizlerle yol arkadaşlığı yapan Adana İl Yönetimine, ilçe başkanlarına gençlik ve kadın kollarımıza, öncelikle bizleri gönülden destekleyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 1.Olağan kongremizin Adana’mız, ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile yapılan seçim sonunda mevcut Başkan Kenan Akkaya ve ekibi oyların tamamını da alarak yeni dönem için delegelerden vize aldılar.